Projecten

Contact

Veronica Frenks
Marnixplein 14
4386 AB  Vlissingen
+316 47 49 91 94
veronica@frenks.com

Vannes, Bretagne, 30 april 2013

Ports d'antan et d'aujourd'hui dans les plats pays Van Duinkerken tot Delfzijl

Maritieme buitenexpositie Vannes
Op het maritiem evenement la Semaine du Golfe werd er in mei de expositie Ports d’antan et d’aujourd’hui des ‘plats pays’ getoond aan de kaai van de haven in Vannes. De lage landen waren dit jaar eregasten van het evenement en de expositie liet vijftien bijzondere steden van de lage landen zien.
Samen met Wilbert Weber, Steven Frenks, Sandra Flipse, Ton Ruigrok, drukkerij Pelegrie hebben we schilderijen gecombineerd met foto's. Vroeger en nu vormen een geheel.
Was ook te zien in Duinkerken


Zeeland, 27 februari 2013

Maritieme objecten in Zeeland


Pleven, Bulgarije, 10 september 2012

Panorama Vlissingen in Bulgarije

De Conferentie van het International Panorama Council werd dit jaar in Pleven, in Bulgarije gehouden. Daar bevindt zich een panorama dat de belegering van Pleven in 1877, een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Turks-Russische oorlog, weergeeft.
Ik sprak er over het panorama van Vlissingen uit 1809, over het panorama van Walcheren waaraan Jo Dumontak met vrijwilligers aan werkt en over het Igirama van de Middelburgse kunstenaar William Verstraeten.


, 29 augustus 2012

Maritieme ervaring

Maritieme geschiedenis is fantastisch om mee bezig te zijn, nog leuker is het om die wereld te ervaren.


Margate/Vlissingen mei 2011, 11 mei 2011

European Queen

Studiedag 13 mei in het Zeeuws Archief te Middelburg over Elizabeth Stuart
Tijdens deze studiedag vertelde dr Nadine Akkerman geheimen uit de correspondentie die Elizabeth Stuart onderhield met vele Europese topfiguren.
Drs Katie Heyning lichtte een tipje van sluier op van de stukken die zich in het Zeeuws Archief bevinden over deze fascinerende vrouw en Peter Blom vertelde over een maritiem schilderij waarop het paar vermoedelijk staat afgebeeld.
Deze lezingen zijn een opmaat en inspiratiebron voor vele activiteiten die zich in 2013 kunnen gaan afspelen.

Lees verder...


Vlissingen, 08 augustus 2010

Touw

U heeft Flash nodig om dit filmpje te bekijken.

Den Haag, 01 april 2010

filmpje omroep zeeland

Omroep Zeeland filmde de aquarellen van het panorama Vlissingen en zocht de locaties in de stad waar de tekeningen gemaakt zijn. Ilja Tuning nam de moeite ook naar Den Haag te gaan en zo een indruk te krijgen hoe het panorama Vlissingen tussen 1810 en 1815 geexposeerd is geweest.