Projecten

Contact

Veronica Frenks
Marnixplein 14
4386 AB  Vlissingen
+316 47 49 91 94
veronica@frenks.com

Margate/Vlissingen mei 2011, 11 mei 2011

European Queen

Studiedag 13 mei in het Zeeuws Archief te Middelburg over Elizabeth Stuart
Tijdens deze studiedag vertelde dr Nadine Akkerman geheimen uit de correspondentie die Elizabeth Stuart onderhield met vele Europese topfiguren.
Drs Katie Heyning lichtte een tipje van sluier op van de stukken die zich in het Zeeuws Archief bevinden over deze fascinerende vrouw en Peter Blom vertelde over een maritiem schilderij waarop het paar vermoedelijk staat afgebeeld.
Deze lezingen zijn een opmaat en inspiratiebron voor vele activiteiten die zich in 2013 kunnen gaan afspelen.

Lees verder...


Vlissingen, 08 augustus 2010

Touw

U heeft Flash nodig om dit filmpje te bekijken.

Den Haag, 01 april 2010

filmpje omroep zeeland

Omroep Zeeland filmde de aquarellen van het panorama Vlissingen en zocht de locaties in de stad waar de tekeningen gemaakt zijn. Ilja Tuning nam de moeite ook naar Den Haag te gaan en zo een indruk te krijgen hoe het panorama Vlissingen tussen 1810 en 1815 geexposeerd is geweest.


Den Haag, 27 maart 2010

tentoonstelling in Panorama Mesdag

De vrede van Mesdag
Locoburgemeeser Suurmond van Vlissingen vond het schokkend te vernemen dat er nooit vrede is getekend tussen de Vlissingers en de Britten na het bombardement van Vlissingen in 1809. Hij bood namens het gemeentebestuur van Vlissingen vrede en vergeving aan aan het Britse Rijk dat vertegenwoordigd werd door Mr. Bob Fairweather die de Engelse ambassadeur verving. Hij deed dat tijdens de opening van de tentoonstelling Panorama Vlissingen 1809 in panorama Mesdag in Den Haag. Mr. Bob Fairweather accepteerde het aanbod graag en drukte locoburgemeester Suurmond de hand ter bezegeling.


Den Haag, 26 maart 2010

Tentoonstelling in Panorama Mesdag

Het verhaal van Vlissingen in 1809 is uitgebreid te zien zijn in Panorama Mesdag. Dat is te danken aan Henri Aston Barker die kort na de Engelse expeditie naar Walcheren een panorama schilderde over de rampzalige gebeurtenissen. De tentoonstelling is van 26 maart tot eind augustus 2010.


Zeeland, 09 maart 2010

Zeelanddoc

Vlak voor de boekenweek, op zondag 7 maart werd Zeelanddoc gepresenteerd. Peter van Houte, Rebecca van Wiiteme, Marcel Migo en ik hebben een jaar lang gewerkt aan deze productie. Een scala aan auteurs heeft er aan meegewerkt.
Meestal heb ik een hekel aan gezeur, maar zoals Willem van Dam dat doet in zijn artikel over Sas van Gent, is het heel plezierig. En Koen Mijnheer die een beeld van de wielrenner Johnny Hoogerland neerzet door de ogen van anderen, een merkwaardige beleving. Dat was wel het aardige: de persoonlijke stijlen van de auteurs zijn gehandhaaft. De verschillende ritmes waarin je kunt lezen en kijken, daar sta ik helemaal achter.
Je realiseert je goed dat het uiterlijk van het bladboek/boekblad belangrijk is. De rol van Ries de Nooijer als vormgever is dus wel een essentiële. Ik ben benieuwd hoe het blad ontvangen gaat worden.


Veere, 09 februari 2010

Een haven te ver

Een Haven te Ver, het boek over 1809 waaraan auteurs van verschillende disciplines hebben meegewerkt is verschenen bij uitgeverij Vantilt Het verhaal van het panorama staat in hoofdstuk 8.