Projecten

Contact

Veronica Frenks
Marnixplein 14
4386 AB  Vlissingen
+316 47 49 91 94
veronica@frenks.com

Veere, 14 februari 2020

Walviskaak aan de Muur

Walviskaak aan de muur is een project dat bestaat uit een expositie in Museum Veere en een boekje met de achtergronden daarvan. Het is gestart omdat de walviskaak van Veere, die al vierhonderd jaar aan de muur hangt, is geconserveerd.


Vlissingen, 10 augustus 2019

rondleidingen

Naar aanleiding van het boek Schilderijen en Scheepjes zijn er regelmatig rondleidingen door het Zeeuws Maritiem Muzeeum. Het boek vormt het uitgangspunt, de tocht meemaken is een kijkavontuur.


Middelburg, 10 juli 2019

Van Wijs en Waan

Van Wijs en Waan is het verhaal van de verzamelingen van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen. Katie Heyning schreef de verschillende hoofdstukken over het wel en wee van 250 jaar verzamelen in een veranderend wetenschappelijk landschap.
Ma Plume mocht van 25 voorwerpen het verhaal schrijven. Deze geven onverwachte inkijkjes in het praktische leven van een Genootschapsverzameling.


Kust Vlissingen, 11 juni 2019

boek Schilderijen en Scheepjes, mijmeringen aan de kust

Het boek is er!
Uitgeverij: Ma Plume, ISBN 9789082501025, verkoopprijs € 15,- kleurendruk, 23 x 23 cm, 60 pagina’s.
Bestellen via veroncia@frenks.com of info@boekhandelspui.nl

Lees verder...


Veere, 28 juli 2018

Simba, Allure op het water sinds 1938

De geschiedenis van het water is eindeloos en veel. Afgelopen jaar heb ik de geschiedenis van een bakdeksalonkruiser gevolgd. De Simba werd gebouwd in 1938 voor een rijke bierbrouwer uit Antwerpen op een werf in Boom aan de Rupel, was vervolgens in het bezit van een familie uit Gent. Deze familie Hebbelynck was ik al tegengekomen toen ik het boek over de jachthoogaars Jetty schreef. Het was een grote familie die van de pleziervaart hield. Het motorjacht werd als een soort admiraalsschip gebruikt tijdens wedstrijden met platbodems en papillons. De Simba krijgt bij die familie in de winter een plek vlak bij Gent, maar in de zomer maakt ze de eerste jachthaven van Terneuzen mee. De logboeken van de familie zijn een plezier om door te bladeren. Verschillende Terneuzenaars herinneren zich de schepen en de familie.


Pin Mill/Zeeland, 20 april 2018

The Goblin

The Goblin
Het kinderboek ‘We didn’t mean to go to sea’ van Arthur Ransome (1884-1967) gaat over een aantal kinderen door de mist op de Noordzee terecht komen en uiteindelijk in Zeeland verzeilen. Ze varen op ‘The Goblin’. Deze boot bestaat in het echt onder de naam ‘Nancy Blackett’. Alles dat in het verhaal gebeurt, zou in het echt leven kunnen gebeuren. De schrijver heeft de tocht dan ook zelf gemaakt.

Lees verder...


Zeeland, 22 juli 2017

maritieme ensembles

De mooiste maritieme ensembles in Zeeland worden nog fraaier wanneer ze gecomplementeerd worden door historische schepen.

Lees verder...